Świadomość finansowa « zenCO coaching

Temat: skutki uboczne brania hormonów po wycięciu
zwiększył dawkę, żeby tą reszte tarczycy oszczędzić. Usg też robi na każdej wizycie. Ja swojego guza obserwowałam 10 lat- lekarze byli podzieleni - ciąć nie ciąć. Zadecydowała w końcu wielkość guza, plany ciążowe i przemieszczenie tchawicy oraz bogate unaczynienie w biopsji. W sumie dobrze, bo w histpacie wyszły komorki pęcherzykowe i chirurg stwierdził, że nie wiadomo co by było za kilka lat....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,104372533,104372533,skutki_uboczne_brania_hormonow_po_wycieciu.html



Temat: jak sie przelicza wymiary w cm tarczyli na ml?
Może dla ścisłości - cała tarczyca ma mieć 13-18 ml czyli każdy z płatów ma mieć 6,5 - 9 ml. Kiedyś słyszałam od endo, że guzki częściej tworzą się w płacie prawym, bo jest on bardziej unaczyniony czyli więcej krwi do niego dopływa. Może więc dlatego też częściej prawy płat jest większy? Choć ja akurat mam oba małe, ale równe.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,99910165,99910165,jak_sie_przelicza_wymiary_w_cm_tarczyli_na_ml_.html


Temat: prośba o interpretację wyników
torbielowatymi, w płacie prawym guzki o średnicach: 11, 6, 11, 6 mm - bez cech wzmożonego unaczynienia, w płacie lewym konglomerat kilku guzków o średnicach: 19, 25 i 14 mm o łącznych wymiarach 27 x 37 x 30 mm - tylko nieznaczne unaczynienie, innych zmian w tarczycy, otoczeniu i węzłach chłonnych nie stwierdzono. Zalecenie lekarza: za rok powtórzyć USG i badanie hormonów jeżeli guzki powiększą się lub wystąpią inne dolegliwości, typowe dla chorób tarczycy. Po długiej, spokojnej rozmowie z lekarzem, wyszedłem z przekonaniem, że obecnie nie ma konieczności podejmowania innych działań i jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,101807229,101807229,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: prośba o interpretację wyników
inne dolegliwości, typowe dla chorób tarczycy. styczeń 2010: TSH 0,65 (0,35 - 4,94) FT3 3,16 (1,71 - 3,71) tj. 72.50% FT4 1,26 (0,70 - 1,48) tj. 71.79% Dolegliwość innych objawów lekko...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,101807229,101807229,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: guz na tarczycy
guz na tarczycy Dziewczyny, Miałam robione usg piersi i przy okazji lekarz zrobił usg tarczycy. Wykrył guzek, o takim opisie: „W obrazie USG gruczoł tarczowy typowo położony dwupłatowy, nieco powiększony w zakresie płata prawego (nie daje objawów uciskowych) o nieco obniżonej jednorodnej echostrukturze. W prawym płacie słabo odgraniczony, dobrze unaczyniony guzek hypoechogeniczny wielkości ok. 7,8x4,4x6,5 mm. Węzły chłonne szyjne niepowiększone. Przepływy w tarczycy wydają się prawidłowe.” Powiedzcie, czy któraś z Was miała podobny opis? Czym się okazał taki guzek. Pytam z ciekawości. Będę miała za kilka dni robioną biopsję, na wynik czeka się...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,96772750,96772750,guz_na_tarczycy.html


Temat: Proszę o pomoc czy to może być rak?
Proszę o pomoc czy to może być rak? Narazie mam tylko wynik USG czekam na wizytę do lekarza i na biopsję proszę pomóżcie mi to rozszyfrować macie większe doświadczenie Wiek 18 lat Tarczyca prawidłowej budowy, niepowiększona. Prawy płat wielkości 54x26x21mm objętość 15 ml, cieśń grubości 4 mm, Lewy płat wielkości 41x12x10,3 objętość 2,6 ml. W dolnym biegunie prawego płata bardzo bogato unaczyniony guzek 29x26x21mm z licznymi przegrodami z naczyniami i obszarami koloidowymi bezechowymi. Wyżej przylega do niego torbiel 7,8x6,9x7 mm z drobnymi zwapnieniami wewnątrz. W lewym płacie centralnie guzek koloidowy 4,2x3,1x2,8 mm. Naczynia szyjne w normie. węzły chłonne nie powiększone, ślinianki bez nieprawidłowych mas. Martwi mnie ten guzek czyto może być rak?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,81089378,81089378,Prosze_o_pomoc_czy_to_moze_byc_rak_.html


Temat: Proszę o pomoc czy to może być rak?
Rzeczywiście prawdopodobieństwo jest małe guzy na tarczycy przyjmują bardzo zróżnicowane postaci, mogą być też różnie unaczynione,a mimo to niegroźne i rzeczywiście usg to za mało. Okropne są te nerwy w czekaniu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,81089378,81089378,Prosze_o_pomoc_czy_to_moze_byc_rak_.html


Temat: proszę o interpretację wyników
mm, AP 16 mm, szer 14 mm płat lewy odpowiednio 46x12x17 mm Cieśń tarczycy grubość do 3 mmm W okolicy cieśni tarczycy widoczna jest hipoechogeniczna zmiana o gładkich zarysach o wymiarach 5x2x5 mm - mały guzek tarczycy. Po za tym echostruktura tarczycy prawidłowa - innych zmian ogniskowych nie stwierdza się. Widoczne jest natomiast obniżenie echogeniczności miąszu tarczycy. W prezentacji Color Doppler unaczynienie tarczycy prawidłowe. Szyjne węzły chłonne niepowiększone. Tchawica bez cech ucisku.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,90217793,90217793,prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: pytanie do kudlata28 - usg Olsztyn
Mój opis: "tarczyca dwupłatowa, położona prawidłowo,niepowiększona. (prawy płat - ok. 5x1,6x1,6 cm.;lewy 5x1,3x1,6 cm;cieśń grub. 3 mm; obj.11ml) Miąższ gruczołowy o obniżonej echogeniczności, niejednorodny. Hipoechogeniczny guzek śr.6mm w dolnym biegunie płata prawego, przy tylnej powierzchni. Unaczynienie miąższu nieco wzmożone. Odczynowe węzły chłonne poniżej płatów i nad cieśnią, pozostałe okoliczne węzły chłonne niepowiększone." Jeżeli chodzi o badania to ja przed wizytą ustalam co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,91771810,91771810,pytanie_do_kudlata28_usg_Olsztyn.html


Temat: PROSZE POMÓŻCIE!!!!!!!!!!
PROSZE POMÓŻCIE!!!!!!!!!! Od 6 lat mam problemy z tarczycą leczyłam sie w innym mieście tam twierdzili że mam nadczynność brałam tyrozol przez 1.5 roku pózniej przez krótki czas letrox.Zaszłam w ciąże i było wszystko ok.Od niedawna zaczełam się czuć zle więc zrobiłam badania oto wyniki TSH-0.180 (0.490-4.670) FT4-1.02 (0.71-1.85) FT3-1.56 (1.45-3.48) Byłam też na usg oto opis Tarczyca symetryczna niepowiększona w części środkowej płata prawego przy torebce tylnej widoczny prawie bezechowy gładkościenny guzek 4na 3mm w części środkowej płata lewego gładkościenny hypoechogeniczny guzek wilkości 8na5mm z drobnymi zwapnieniami silnie unaczyniony ze wzmożonym przepływem położony w pobliżu CCA sin poniżej gładkościenny hypoechogeniczny guzek o wilkości 4na2mm miąższ tarczycy dobrze unaczyniony ze wzmożonym przepływem Poszłam z tym do endy a on to zupełnie zbagatelizował powiedział że...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,79021138,79021138,PROSZE_POMOZCIE_.html


Temat: Pomoc w interpretacji wyniku z biopski?
Witam. Wczoraj powtórzyłam usg. Oto wynik: w dolnej części prawego płata tarczycy dobrze ograniczony hepoechogeniczny o identycznej jak pozostały miąsz tarczycy echogeniczności guzek 16x8,5x5x12 ok 0,9 cm3. W badaniu color Doppler bardzo silnie unaczyniony i ukrwiony zwłaszcza na jego obwodzie. Pozostały miąsz tarczycy o nieostrych granicach i lekko obniżonej echogeniczności i typowej strukturze. Unaczynienie tego miąsz w badaniu color Doppler średniego stopnia. Wielkość ogólna tarczycy mieści się w normie. Odpowiednio: prawy płat 21x17x54 mm - 10,2 cm3 lewy płat 15x17x49 mm - 6,6 cm3 cieśń 6,5x14x26 mm - 1,2 cm3 Okoliczne węzły chłonne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,55131369,55131369,Pomoc_w_interpretacji_wyniku_z_biopski_.html


Temat: Czy rak tarczycy może dać przerzuty do piersi?
i wszystko było ok, w wakacje robiłam hormony i też ok, więc wydawało mi się że jak hormony są w normie to wszystko z tarczycą w porządku. A tu po 3 miesiącach okazuje się że jest guz! Dam wam znać dziewczyny jak będę po operacji. Żeby mi tylko nie uszkodzili strun głosowych, bo jak będę pracować?!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,75434364,75434364,Czy_rak_tarczycy_moze_dac_przerzuty_do_piersi_.html


Temat: hashimoto- a wczesniej hiperprolaktynemia -pomoc..
gładkie.miąższ jednorodny o prawidłowej echogenicznosci.w placie lewym dwa guzki: 4x3mm, 6x4mm - jak poprzednio. w badaniu naczyniowym miąższ tarczycy prawidłowo unaczyniony.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,103807188,103807188,hashimoto_a_wczesniej_hiperprolaktynemia_pomoc_.html


Temat: po czym wiemy ze niedoczynnosc, po czym ze hashimo
- jak poprzednio. w badaniu naczyniowym miąższ tarczycy prawidłowo unaczyniony.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,103860664,103860664,po_czym_wiemy_ze_niedoczynnosc_po_czym_ze_hashimo.html


Temat: MOje wyniki
Miałam USG tarczycy już opisywałam kiedyś: hej, co to może oznaczać: wyniki z czerwca - 9 miesiecy po porodzie: FT4 - 0,87 TSH - 3 - 3,750 usg: ECHOSTRUKTURA MIĄŻSZU NIECO NIEJEDNORODNA, ECHOGENICZNOŚĆ MIĄŻSZU OBNIŻONA. PRZEPOŁW WZMOZONY. OBRAZ USG ODPOWIADA NAJPEWNIEJ OBECNOSCI ZMIAN ZAPALNYCH. W BIEGUNIE GORNYM pL NORMOECHOGENNY, DOBRZE ODGRANICZONY, UNACZYNIONY GŁOWNIE W OBWODZIE GUZEK O WYMIARACH 5X7,5X5MM -DO ROZWAZNIA BAC. ... lewy 11x13x46 ciesc szerokosci 3 mm. Aha z biopsji wyszlo: Rozpoznanie histopatoogiczne: Komorek podejrzanych nie stwierdza sie. W rozmazach ze zmiany w lewym płacie tarczycy obecny koloid z drobnymi tyreocytami w platach, grupkach i rozproszeniu. Zmiana lagodna - guzek koloidowy.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,71929525,71929525,MOje_wyniki.html


Temat: Witam ,prosze o opinie !
... Moje TSH 2,14 w lipcu /3,50/ przeciwciała /A-TG/ 62 przeciwciała /A -TPO/ 101.. Guzek mały ,,ale czy tarczyca powinna sie zmniejszać ??? ,,,, lekarz usg skomentował -ze jestem uczulona na sama...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,87298559,87298559,Witam_prosze_o_opinie_.html


Temat: Wysokie TPO a TSH w normie
nacieków zapalnych. W biegunie dolnym płata lewego widoczny gładkościenny hyperechogeniczny guzek o wielkości 12x9x7 mm z hypoechogeniczną otoczką "halo" Poniżej dolnych biegunów obu płatów drobne niepodejrzane odczynowe węzły chłonne wielkości do 6x3mm Wbadaniu color i power-doppler miąższ tarczycy bogato unaczyniony ze wzmożonym przepływem. prędkości maksymalne w tt. tarczycowych do 0,61 m/s (co może świadczyć o zapaleniu o typie autoimmunologicznym) Sam radiolog mówił...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95518449,95518449,Wysokie_TPO_a_TSH_w_normie.html


Temat: Wysokie TPO a TSH w normie
niejednorodnej echostrukturze z dość licznymi rozsianymi hypoechogenicznymi obszarami o wielkości 2-4mm najprawdopodobniej o charakterze nacieków zapalnych. W biegunie dolnym płata lewego widoczny gładkościenny hyperechogeniczny guzek o wielkości 12x9x7 mm z hypoechogeniczną otoczką "halo" Poniżej dolnych biegunów obu płatów drobne niepodejrzane odczynowe węzły chłonne wielkości do 6x3mm Wbadaniu color i power-doppler miąższ tarczycy bogato unaczyniony ze wzmożonym przepływem. prędkości maksymalne w tt. tarczycowych...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95518449,95518449,Wysokie_TPO_a_TSH_w_normie.html


Temat: co oznacza taki wynik usg?
co oznacza taki wynik usg? przedwczoraj robiłam usg tarczycy i wyszły mi takie kwiatki: Położenie: prawidłowe Wielkość - cieśń wlinii strzałkowej: 3,9 mm płat prawy: 46,9 x 17,0 x 18,4 mm ... guzki hypoechogeniczne nieostro odgraniczone od otoczenia 20,2 x 8,8 mm i 3,3 x 4,5 mm płat lewy: guzki jak wyżej 5,7 x 6,3 i o średnicy 12,7 mm Unaczynienie: /doppler/ miąższu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,27398926,27398926,co_oznacza_taki_wynik_usg_.html


Temat: niepokój po wczorajszym badaniu - prosze o pomoc
niepokój po wczorajszym badaniu - prosze o pomoc Tydzień temu byłam na USG w/g opisu w obrębie całej tarczycy mam bardzo liczne , otorebkowane różnej wielkości normoechogeniczne guzki , unaczynione brzeżnie w badaniu PD . Mam wiec pytanko co to znaczy normoechogeniczne . Drugie nurtujące pytanie dotyczy wczorajsze biobsji , otóż przy lokalizowaniu guzku lekarz( tym razem inny ) najechał na tarczyce i stwierdził ,że te guzki bardzo mu się nie podobają . Ze strachu i nerwów nie dopytałam czy coś konkretnego ma na myśli . Mam więc pytanko czy lekarz może na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,28691179,28691179,niepokoj_po_wczorajszym_badaniu_prosze_o_pomoc.html


Temat: guzy na tarczycy
guzy na tarczycy Witajcie, Po switach mam wynaczona biopsje guzow tarczyc. Troche sie amrtwie i denerwuje co z tego bedzie. Powiedzcie mi co oznacza "si;nie unaczyniony - palpacyjny" Czy to moze byc nowotwor? Wiem ze wszystkiego dowiem sie po biopsji.... ale niewiedza potrafi wplywac bardzo na wyobraznie. dzieki
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,54242175,54242175,guzy_na_tarczycy.html


Temat: guzy na tarczycy
Wiataj Katiu, To, co napisałaś jest niestety niekompletne i niewiele na ten temat można powiedzieć. Wiem tylko, że unaczynione guzy tarczycy wykazują większą tendencję do złośliwości niż te nie unaczynione.:) A ... te guzki i ile ich tak naprawdę jest??? Żeby Cię troszkę ośmielić napiszę, że ja również miałam biopsję cienkoigłową, a jej wyniki niestety były dla mnie niepomyślne:(
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,54242175,54242175,guzy_na_tarczycy.html


Temat: Usg tarczycy i guzek prosze o pomoc
Usg tarczycy i guzek prosze o pomoc Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badania tarczycy jest tam guzek i nie wiem czy robić biopsię "W dolnej części płata lewego widoczny normoechogeniczny guzek lity z ciemniejszą akustycznie otoczką ze zbiornikami koloidu o wym. 15x14x14mm. W prezentacji cd. guzek jest średnio obficie unaczyniony. Cieśń tarczycy gr. do 3 cm bez zmian. Szyjne węzły chłonne i przytchawiczne niepowiększone. Tchawice bez cech ucisku." Dodam, że wszystkie badania mam w normie tj. morfologia, cholesterol, glukoza, TSH, ATPO, SP4, mocz. Czy ten guzek to może być coś groźnego....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,29338183,29338183,Usg_tarczycy_i_guzek_prosze_o_pomoc.html


Temat: Tarczyca - USG, TSH...Czy jest powód do obaw?
Tarczyca - USG, TSH...Czy jest powód do obaw? Witajcie Wczoraj zrobiłam USG tarczycy Najgorsze jest to ,że poszłam prywatnie i lekarz nic mi nie wyjaśnił konkretnie ,dał mi tylko opis tego Usg i kazał się zgłosić do endokrynologa i zrobić badania krwi na hormony tarczycy Może Wy mi pomożecie i wyjaśnicie co w mojej sytuacji powinnam teraz zrobić??? Czy jest powód do niepokoju??? Czy potrzebny jest zabieg usuniecia guzków??? Liczę na Waszą pomoc bo sama jestem na razie zielona jeżeli chodzi o tarczycę Oki po kolei: Najpierw rozmiary: - PŁATA PRAWY : szerokość: ... guzkową w postaci guzków litych normoechogennych o wzajemnie modelujących się granicach średnicy do 6-7mm, oraz w płacie lewym guzek hipoechogenny wielkośći 7*4,6mm, unaczynienie w badaniu dopplera bez przepływu burzliwego, węzły chłonne szyi powiększone jak odczynowe wielkości do 12mm. Wniosek: Obraz Usg jak w wolu miąższowo guzkowym." Od razu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu , by poprosić o skierowanie na badanie hormonu tarczycy, tam również nic mi nie wyjaśniono, na milon moich pytań dostałam tylko odpowiedz, że dostanę najpierw skierowanie na podstawowe badanie hormonu tarczycy TSH, na komplet badań mogę nie liczyć bo nie ... ? Czy pomimo norm moge cierpieć na niedoczynność tarczycy? Czy powinnam zrobić na własny koszt (70zł) komplet badań na hormony tarczycy? pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,62884294,62884294,Tarczyca_USG_TSH_Czy_jest_powod_do_obaw_.html


Temat: typ unaczynienia guzka
typ unaczynienia guzka czy ktos moze mi wytlumaczyc okreslenia guzka tarczycy: - guzek unaczyniony centralnie - przeplyw naczyniowy brzezny
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,99457894,99457894,typ_unaczynienia_guzka.html


Temat: wyciąć całkiem?
wyciąć całkiem? Sytuacja wygląda następująco: W czerwcu zrobiłam zupełnie przypadkowo usg tarczycy, które wykazało guzy tarczycy (dwa na lewym, dwa na prawym płacie). Byłam w 6 miesiący ciąży i endokrynolog do którego udałam się na konsultację powiedział, żebym z biopsją poczekała do porodu i przede wszystkim zrobiła dobre usg. W pażdzierniku takowe zrobiłam. Oto wynik: - tarczyca o wymiarach: płat prawy 57x12x22 mm, objętość 11,3 ml, płat lewy 55x16x23 mm, objętość 10,7 ml. Cieśń grubości do 4 mm. Zarysy gładkie. W prawym płacie widoczne co najmniej 4 guzki głównie hypoechogenne o rozmiarach od 3 do 8 mm. Jeden z nich położony bliżej dolnego bieguna z przestrzenią płynową i makrozwapnieniami - zmiany wsteczne. Unaczynienie typ II/III. Po lewej podobnie co najmniej 4 zmiany, w tym dwie leżące obok siebie bliżej bieguna dolnego. Guzek dominujący o wymiarach 25x13x11 mm, objętość 1,9 ml z nieregularnymi przestrzeniami płynowymi o wymiarze poprzecznym 7 mm i dość licznymi zwapnieniami. Typ unaczynienia II. Obok leżąca zmiana ogniskowa hypoechogenna, typ unaczynienia III. Pozostałe guzki o średnicy do 4 mm. W cieśni podejrzenie jednej zmainy ogniskowej wnikającej od strony lewego płata. Okoliczne węzły chłonne morfologii prawidłowej, niepowiększone. Pozaguzkowy miąższ tarczycy prawidłowy. Wczoraj byłam u endokrynologa i chirurga zarazem, który zlecił biposję guza tego największego. Powiedział też, że moja tarczyca kwalifikuje się do wycięcia, jest patologiczna, nie ... albo natychmiastowe wycięcie w razie złego wyniku, lub w miarę szybkie wycięcie na początku roku. Co o tym myślicie? Nie ma szansy na leczenie jakieś farmakologiczne? Acha i ten jeden guz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,102960960,102960960,wyciac_calkiem_.html


Temat: PROSZE POMÓŻCIE!!!!!!!!!!
Witaj Edkapn edkapn napisała: > Od 6 lat mam problemy z tarczycą leczyłam sie w innym mieście tam > twierdzili że mam nadczynność brałam tyrozol przez 1.5 roku pózniej > przez ... na usg oto opis > Tarczyca symetryczna niepowiększona w części środkowej płata prawego > przy torebce tylnej widoczny prawie bezechowy gładkościenny guzek > 4na 3mm w części środkowej płata lewego gładkościenny > hypoechogeniczny guzek wilkości 8na5mm z drobnymi zwapnieniami > silnie unaczyniony ze wzmożonym przepływem położony w pobliżu CCA > sin poniżej gładkościenny hypoechogeniczny guzek o wilkości 4na2mm > miąższ tarczycy dobrze unaczyniony ze wzmożonym przepływem > Poszłam z tym do endy a on to zupełnie zbagatelizował powiedział że > tu nie ma nadczynności bo dwa pozostałe hormony są w normie a >...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,79021138,79021138,PROSZE_POMOZCIE_.html


Temat: Mam problem z tarczycą.
Mam problem z tarczycą. Witam. Może ktoś mi coś więcej podpowie. 3 lata temu miałam usg tarczycy. Wyszedł mi guzek. Oto opis badania: w dolnym biegunie prawego płata tarczycy minimalnie uwypuklony na zewnątrz widoczny śladowo hypoechogeniczny guzek 13x8,5x19 mm. Pozostały miąsz tarczycy jest o typowej strukturze i echogeniczności, w górnej granicy normy co do wielkości. prawy płat 21x20x50mm-11cm3, lewy płat 18x18x49mm-7,8 cm3, ... liczne rozsiane płaty i gniazda łagodnych tyreocytów oraz pojedyncze makrofagi. Obraz cytologiczny odpowiada zmianie łagodnej: guzek przerostowy lub prosty gruczolak płata prawego tarczycy. I to było 3 lata temu. Natomiast tydzień temu robiłam kontrolne wyniki hormonów, które dalej potwierdzają niedoczynność tarczycy i haschimoto (ale tu jeszcze czekam na wyniki przeciwciał). Zrobiłam też konrolnie ponownie usg tarczycy. Oto wynik: w dolnym biegunie prawego płata tarczycy widoczny dobrze ograniczony hypoechogeniczny, o identycznej jak pozostały miąsz tarczycy echogeniczności guzek 16x8,5x12 mm ok. 0,9 cm3.W badaniu color doppler bardzo silnie unaczyniony i ukrwiony zwłaszcza na jego obwodzie. Pozostały miąsz tarczycy o nieostrych granicach i lekko obniżonej echogeniczności i typowej strukturze. Wielkość ogólna tarczycy mieści się w normie. Okoliczne węzły chłonne szyi nie są powiększone. Proszę o odpowiedz czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,54997574,54997574,Mam_problem_z_tarczyca_.html